Den gode gamle kunstforening med nye profiler.

krokodile-Hanne Bartholin

Illustration af Hanne Bartholin

Kort om  sidste Generalforsamlingen

På Generalforsamlingen den 10. marts 20016 havde vi en fin og meget
spændende aften. Ud over selve generalforsamlingen, og udlodning af
den indkøbte kunst, fik vi et fantastisk oplæg.

Oplæg af kunstner Hanne Bartholin

Hanne Bartholin  en af vorHanne-Bartholin-fotoe unge og meget spændende billedkunstnere, Hanne Bartholin. Hun er blandt andet
tegner og skriver billedbøger for børn.

Hun modtog Kulturministeriets illustratorpris i 2001 for billedbogen ‘Finn Herman’ skrevet af Mats Letén.

Et friskt pust fra et område, som på en ny måde er med til at sætte fokus på kunst for børn og deres voksne. Mange var meget begejstrede!

Farvel til Birgit

BirgitPå denne generalforsamling kunne vi også sige et varmt farvel til foreningens næstformand igennem en del år, Birgit Andersen Damgaard.

BIrgit har gjort et stort arbejde i kunstforeningen, senest i forbindelse med den netop gennemførte udstilling, hvor Malene og Frank Hammershøjs billeder var udstillet så smukt.

Birgit blev varmt takket for det store arbejde, og fik gode ønsker til den videre færd ud i kunstens verden.

Nye bestyrelse

Den nye bestyrelse ser nu således ud:

Formand: Ann Hanberg

Næstformand: Grethe Olsen

Kasserer: Bodil Andreasen

Sekretær: Vibeke Jacobsen

Xenia MichaelsenNyt bestyrelsesmedlem er Xenia Michaelsen, som er en af vore lokale kunstnere. Se her Xenias billeder.
Hun er også rumdesigner, og er uddannet på Danmarks Design skole og Kunstakademiet i Moskva.

Xenia er derudover god til det grafiske og til IT, hvilket er en gevinst for os alle i foreningen, også medlemmerne.

De to suppleanter er:

Susanne Michaelsen, som står for medlemespleje.

Gitte Stagis, også lokal kunstner.

Første bestyrelsens møde

I bestyrelsen har vi netop holdt det første møde siden

generalforsamlingen, og det tegner godt. Der er nye ideer og ny

energi, måske også lidt ungdommelighed, som jo ikke er helt

uvæsentligt, for en god gammel forening, som godt kan trænge til

saltvandsindsprøjtning – den er her nu.

Fernisering d. 21 maj

Sårbar bronzeDen 21. maj er der fernisering på en fælles udstilling med Helge Nordstrøm og Christelle Bamford.

Det er et vældigt inspirerende par, som kommer fra Hvalsø.

På www.henochba.dk kan man læse meget mere om dette kunstnerpar, som for tiden udstiller i Allerød. Vi glæder os til denne varierede udstilling med både malerier, keramik og bronzefigurer!

Gitte Kath’s plakater i september
Gitte Kath plakatI september kommer den kendte plakatkunstner Gitte Kath’s plakater til Langes Magasin.

Vi har fået lov til at låne en stor del af den retrospektive udstilling, som lige nu er på Danmarks Plakatmuseum. i Den gamle By i Århus. Den lukker derovre den 29.maj

Gitte Kath har indenfor det sidste år haft samarbejde og udstillinger i både Bolivia, Mexico, New York og Paris.

Gitte Kath har i 40 år været leder af Teatret Møllen i Haderslev. Her har hun stået for både scenografi, instruktion og alle de plakater,
som er udarbejdet til de enkelte forestillinger, men hun har også haft
mange andre opgaver for andre teatre og organisationer i ind- og
udland.

Årets sidste udstilling

Op mod jul, kommer årets sidste udstilling, denne gang med kunstnere
fra den lille kunstnerkoloni omkring Vallekilde Højskolemiljø.

Næste generelforsamling d. 8.marts

Næste års generalforsamling ligger fast til onsdag den 8. marts 2017 på Elværket.

GreteJo, der er bestemt gang i Frederikssund Kunstforening – også selv om den er godt oppe i årene, den blev etableret i 1945, men er nusuppleret med nye og yngre kræfter.

Og, der er bestemt også plads til nye medlemmer – I kan melde jer ind!

Presseansvarlig Grethe Olsen