Danmarks bedste portrætmalere i Frederikssund

DR1 danmarks bedste portrætmalerFrederikssund kunstforening fik muligheden for at invitere nogle af Danmarks Bedste Portrætmalere til vores sommer-udstilling. De har deltaget i DR1 programmet “Danmarks bedste portrætmaler”. Programmet blev vist i marts måned.

Fernisering
lørdag d. 26.5. kl.13.00 – 15.00

i Langes Magasin
Østergade 3C, 3600 Frederikssund

Med kunsten i fokus vil DR1 gennem fire programmer finde ’Danmarks bedste portrætmaler’, når en række kunstnere portrætterer i alt syv danske personligheder.

Næstformand af vores forening, Xenia Michaelsen, er en de 18 udvalgte portrætmalere der vil vise sine portrætkunstskaber i programmet.

Fra d.26.05 til 10.06
i Langes Magasin
Østergade 3C, 3600 Frederikssund

kan I opleve kunstbilleder af portrætkunstnerne der har deltaget i DR´s TV udsendelse “Danmarks bedste portrætmalere”.

Det er:

Rasmus Aagaard

Rasmus Aagaard DR1 danmarks bedste portrætmaler

DR1 danmarks bedste portrætmalerRasmus Aagaard (f.1988) er vinderen af programmet.

Kunstneren arbejder på en suveræn, smagefuld og elegant malemåde. Hans værker er meget energisk med frit og kraftfulde strøg.

Rasmus Aagaard, der har en bachelorgrad i Filosofi, er kunstnerisk uddannet fra The Drawing Akademy i Viborg, og har bl.a. studeret figurmaleri i Sct. Petersborg.

På Østerbro i København har han dannet sin egen skole, TegneskoleKBH.

Amanda Schwarz-Nielsen

DR1 danmarks bedste portrætmalerAmanda (f. 1991) er finalisten er programmet.

Hun maler primært i olie og med mennesket som motiv. Hendes portrætter er tit sjælelige og med store penselstrøg, der alligevel formår at fange detaljer og modellens særtræk.
Amanda er cand.scient.pol. fra Københavns Universitet, og den klassiske oliemaling teknik har hun tilegnet sig på forskellige skoler og som elev af oliemaleren Mikael Melbye. Amanda bor og arbejder på Østerbro.

Xenia Michaelsen

DR1 danmarks bedste portrætmaler

Xenia Michaelsen (f.1968) er finalisten af programmet.

Jeg holder meget at male mennesker. Mennesker fascinerer, beundrer og begejstrer mig altid.
Det er spændende at åbne en anden verden, fornemme den og vise den frem på kunstnerisk måde. Det der er spændende i portrætmaleri er, at man ikke afbilder ansigtsform ligesom med et fotokamera, men fanger udstrålingen, charmen og historien bag mennesker.
Gennem menneskers ansigter kan man fortælle alt: Verdens historie, filosofi, personlige oplevelser og lidelser, årstider og meget mere. Jeg holder af at fremhæve de vidunderlige personlige egenskaber som alle har uanset vores alder og ydre skønhed.

Jeg er uddannet rumdesigner på Danmarks Designskole (afg.2002) og russisk akademisk uddannet vægmaleri kunstner. Jeg brænder for: vægmaleri og portrætmaleri. I 2009 åbnede jeg mit eget firma DekoRum for at opfylde min drøm.

Anne Elisabeth Sanddal Koldsø

DR1 danmarks bedste portrætmalerJeg er en dansk kunstmaler, der arbejder med portrætmalerier, stilleben og landskabsmalerier. Jeg er uddannet fra The Florence Academy of Art i Italien.  Som hjemvendt kunstner fra Italien maler jeg realistisk, impressionistisk, figurativ kunst med udgangspunkt i mine omgivelser, og hvad jeg ser. Jeg er en klassisk funderet kunstmaler med et samtidig nordeuropæisk udtryk.

Jørgen Bitsch

Jørgen Bitsch illustrerede sin første bog i 1991, hvor han også var startet professionelt som bladtegner.

Helle Flindt-RasmussenDR1 danmarks bedste portrætmaler

Bag firmaet HelleFlindt.dk står Helle Flindt-Rasmussen, freelance grafiker og illustrator. Illustration kan – hvad enten det handler om håndtegnet eller digital – være med til at underbygge historien bag en brand eller et produkt. Og skabe et univers, som er let genkendeligt og helt igennem personligt og unikt.

Tina Møller

DR1 danmarks bedste portrætmalerJeg hedder Tina Møller og jeg er uddannet tegner. Jeg har arbejdet indenfor teater i mange år, og tegner og maler, fortrinsvis portrætter af kunstnere der betyder noget for mig.

Cecilie Lund-Rasmussen

DR1 danmarks bedste portrætmalerKunsten har altid været en stor del af mit liv, og jeg bliver ofte draget af nogle lidt specielle og skæve eksistenser, og derfor er det måske altid særligt portrætter, der har fanget min interesse.
I mine værker er jeg ofte inspireret af nogle diskurser i samfundet, som jeg på pragmatisk vis fortolker og udfolder på min egen måde. Andre gange arbejder jeg med, hvad der sker i den menneskelige hjerne, og hvordan vi eksempelvis bearbejder sorg, glæde eller ængstelighed.

Læs Xenias oplevelse fra optagelsen af programmet HER.
DR1 programmet Danmarks Bedste portrætmaler