Udstilling: Et hjørne af Corner

Fernisering
Lørdag den 3. november 2018 kl. 13 – 16.

Adressen: Langes Magasin, Østergade 3, 3600 Frederikssund
Åbningstid : Man. – fre. kl. 13-17, lør. – søn. kl. 13-16
Musik: Stefan Rasmussen, Niels Elberling og Jørgen Lykkegaard

Udstillingen slutter søndag den 18. november 2018.

OMTALE AF KUNSTNERE:

Jens-Peter Kellermann

Frederikssund Kunstforening Udstilling: Et hjørne af Corner Kunstforening Født 1952. Uddannet på Det Kgl. Danske Kunstakademi (1973-82). Ansat 1983-2017 ved Danmarks Designskole. Modtaget flere priser og legater.

Arbejder i bronze blandet med tegl, granit, marmor, træ og bly, korkpropper, i på en gang forfinede og rustikke figurer, som med underfundighed og humor fortæller hver sin historie om forfængelighed, indbildskhed, kærlighed, inspireret af alskens kulturelt fællesgods i form af religiøse, mytologiske eller burleske beretninger.

Væsentlig inspirationskilde er Biblens fortælling om menneskets tabte uskyld ved uddrivelsen fra paradiset. Har solgt værker til flere danske institutioner og flere kommuner. Har fremstillet monumenter opstillet i bl.a. Holsteinsborg (Sisimiut) og Torshavn. www.corner.dk.

Claus Handgaard

Født 1969. Uddannet fra Det Kgl. Kunstakademis Grafiske Skole (1990-98). Handgaards form for postmoderne hverdagsrealisme spejler med referencer til tegneserier, kunsthistorie og reklame-æstetik livets trivialiteter på ofte humoristisk vis.

Søger ikke at formidle store sandheder, men sætter fokus på, hvordan vi kommunikerer. Hans værker er ofte computerbaserede, og har deltaget på en lang række udstillinger i ind- og udland, bl.a. Charlottenborg, Danske Grafikeres Hus, samt på Cité Internationale des Arts i Paris og Kunstraum Kreuzberg i Berlin. Hans kunst er repræsenteret i samlingerne på Statens Museum for Kunst, Kobberstiksamlingen, Nordjyllands Kunstmuseum, Skovgårdmuseet, Vejle og Vendsyssel Kunstmuseer. www.corner.dk.

Mia Nelle Drøchsler

Født 1978. Uddannet på Goldsmith’s Fine Art i London i 2010. Boet og arbejdet i Glasgow fra 2007-2013, bl.a. soloudstillinger på ARCH402 Gallery i London ”The Forest Within” (2011) og på Det Danske Kulturinstitut i Edinburgh ”Dreamescapes” (2013).

Inddrager flader, rum, farver, og arbejder i et krydsfelt af maling, installation, kropslige udtryksformer, skulptur, tekst og oplæsning af egen narrativ lyrik, alt udført i en intuitiv og spontan ekspressionistisk fremstilling. Arbejder med kunstens evne til at aktivere fantasien og udfolde menneskers følelsesliv, www.mianelle.com.

Hun udtrykker sin kunst således: ”I am not a painter. I am in the presence of painting”. Jeg er ikke maler. Jeg er i malekunsten.

Lars Heiberg

Frederikssund Kunstforening Udstilling: Et hjørne af CornerFødt 1969. Uddannet fra Det Jyske Kunstakademi (1995-2000), Aarhus Kunstskole (1994-1995) og som tømrer (1986-1991). Hovedaktørerne i Heibergs kunst er brugs- og forbrugsgenstande.

Figurative fortællinger ladet med undertiden foruroligende undertoner, blander stilarter og modsætningspar som natur-kultur, privat-offentligt, kunst-design, hverdagens skæve miljøer og dets æstetik. Spænder over maleri, grafik, akvarel, installation fotocollage og skulptur, stilistisk ikke uden en vis ironi mellem pop og nostalgi. Har udstillet i både ind- og udland, bl.a. KUNSTEN Museum of Modern Art, Charlottenborg, The Triangle Project – Istanbul Biennalen 2007 og Biennale of Graphic Art i Kaliningrad. www.larsheiberg.dk.

 

Merete Hansen

Født 1940. Uddannet på Det Kgl. Danske Kunstakademi (1958-63). Centrale omdrejningspunkter i Merete Hansens kunst har fra begyndelsen været portrættet, modelstudiet, med tiden suppleret med ko-kranier samt skibs- og havnemotiver.

I billedeopbygningen arbejdes, inspireret af kubismens idéer, med gennemarbejdede farveplaner og former, med rum og klang. Mens motiverne oftest er udramatiske, åbenbarer de koloristiske og formmæssige forenklinger det fængslende. Hun har modtaget flere priser og legater, bl.a. Georg Jensen Sølvsmedies Kunstnerpris og Henry Heerups Legat. Har solgt værker til flere større statslige institutioner og fonde, har endvidere deltaget i udstillinger i både ind- og udland. www.meretehansen.dk.