November udstilling 2019

Billedkunstner Peter Haubro og Kunsthåndværker Elsebeth Hutters

fra lørdag d.9.11. til søndag d.24.11.2019    

Fernisering d.9.11. kl.13.00-16.00
Stefan Rasmussen spiller til ferniseringen

Billedkunstner Peter Haubro

Billedkunstneren og forfatteren Peter Haubro (f.1947) har siden årtusindskiftet opholdt sig i Marsanne i Frankrig og tidligere i Tirana i Albanien.

Udstillingen omfatter en serie malerier, collager, og collager i samspil med det kalligrafiske udtryk. Fælles for hans billedudtryk er, at de tager afsæt i sporene fra hans mange rejsers indtryk og ofte i kombination med mediernes billedverden.

De mange forskellige indtryk lagres på nethinden og i kameraet.

I atelieret begynder arbejdet med at sortere i mangfoldigheden af billeder, som gennem skitser omsættes til malerier eller det hjembragte materiale fra plakater, bøger og journaler med tekster med karakteristiske typografier omsættes til collager og ofte i kombination med de kalligrafiske tegn.

Peter Haubros billedverden er mangfoldig, hvilket også hans publicerede digtsamlinger og kataloger giver eksempler på.

Hans længerevarende ophold Albanien, Spanien og nu i Frankrig, hvor interessen og mødet med landets kultur og litteratur har været en sand inspirationskilde til de mange billedudtryk.

Ud over collagen og maleriet, viser de sig i hans akvareller og grafiske udtryk. Peter Haubro har også  gennem de senere år illustreret oversatte digtsamlinger af forfatterne Klaus Rifbjerg og Thorkild Bjørnvig.

Tekst af Ole Villadsen.

Kunsthåndværker Elsebeth Hutters

Elsebeth Hutters er uddannet kunsthåndværker og designer indenfor glas og keramik og har sidenhen interesseret sig for håndlavet papirkunst.

Papiret er et materiale hvor man arbejder både i form og flade, og det kan dekoreres og siden overfladebehandles, så det bliver helt transparent og skaber en taktil tiltrækning.

Som kunsthåndværker synes Elsebeth, det er en udfordring at arbejde med et materiale, som trinvis bygges op gennem flere processer, og som siden fremstår bådeskrøbeligt og i fast form.

Besøg Elsebeth side her: http://www.elsebeth-hutters.dk/