1) GF 2020

Velkomst
Jeg vil gerne starte med at byde Jer alle hjertelig velkommen til årets GF. 2020 har for mange mennesker været et meget anderledes og underligt år. Og vi har alle lært nye ord som Corona og Covid-19 og virusrelaterede sygdomme. De fleste foreninger har måttet aflyse eller rykke deres GF, ligesom os, men jeg er glad for at det på trods af alle forhindringerne endelig er lykkedes os at samles her i dag.
Til at hjælpe os med at styre slagets gang, her på GF, vil jeg foreslå Kenneth Jensen som ordstyrer.
Er der nogen indvendinger mod dette????

Årsberetning
Året 2019 startede med vagtturen til Arken, hvor vagter, bestyrelse og kommiterede så en udstilling med Van Gogh. Der var planlagt en guidet rundvisning, og bagefter var der kaffe og kage i cafeen. Jeg var desværre ikke selv med, men det skulle efter sigende have været meget interessant.

2019 har budt på 4 dejlige udstillinger.

Merete Roy 
I februar/marts billedkunstner Merete Roy(musik Niels Elberling og Jørgen Lykkegård).Merete Roy maler seminaturalistiske billeder, som alle er inspireret af den danske natur
.
Ann 
I marts til generalforsamlingen valgte Ann Hanberg at stoppe som formand, og jeg blev valgt i stedet. Det var jo nyt og spændende, men også temmelig grænseoverskridende, da jeg ikke har prøvet sådan noget før. Men Ann efterlod en bestyrelse som var rimelig fasttømret, og meget kompetent, så jeg har bare lært så meget nyt, og er rigtig glad for at være hvor jeg er.

2)

Jan Schuler
I april/maj billedkunstner Jan Schuler(musik af Stefan Rasmussen). Det var min debut på de skrå brædder, og det blev da også en lidt hektisk start, da Jan Schuler valgte at blive hjerteopereret lige dagen før udstillingen. Men der var et ok fremmøde, og det var faktisk den udstilling der solgte mest i 2019.

Lina Murel Jardof
Der blev også arrangeret en tur ud til Bronzestøberen Lina Murel Jardorf. Det var efter sigende også en spændende og givtig tur, hvor der blev købt/givet et par ting, som også er med i puljen. Jeg deltog ikke selv, men jeg har fået fortalt, at det var en god dag.

Buchgraitz, Anne Kryger 
I september, billedkunstnerne Gerda Louise og Frank Buchgraitz, samt keramiker Anne Kryger.
Der var et fint fremmøde, og vi havde også fint besøg af dronningen.

Peter Haubro, Elsebeth Hutters 
Og som rosinen i pølseenden, novemberudstillingen med billedkunstner Peter Haubro og kunsthåndværker Elsebeth Hutters(musik Stefan Rasmussen). Peter og Elsebeths kunst stod bare så godt til hinanden, at vi bare måtte have dem til og udstille. Og selv om der var en del logistik ind over (da Peter til dagligt bor i Frankrig), lykkedes det da over al forventning.
Det var en dejlig dag, og mange var mødt frem til ferniseringen.

Donationer
2019 bød også på nogle dejlige positive oplevelser. Rotary havde udskrevet en sæbekassekonkurrence ved broindvielsen af Kronprinsesse Marys Bro, og vinderen, Peter Foght Sørensens team, valgte 3 vindere til deling af deres indkomne sum. Det gjorde, at vi i Frederikssund Kunstforening fik tildelt 12.500 kr.
Det samme gjorde Frederikssund Børneteater, og Sang over Fjorden. 

3)

Donationer
Vi blev også meget positivt overraskede, da vi fik tilkendt 17.000 kr af kultur og fritid, til transport af kunstværker til vores jubilæumsudstilling.
Derudover har vi fået bevilget nyt lys i Langes Magasin,
-det var der måske nogen af jer som lagde mærke til, ved ferniseringen i lørdags.

Kurser
Kirsten og jeg har også været på kurser, arrangeret af Frederikssund Kommune (kultur og fritid). Det har været arrangeret for at foreningerne i Frederikssund, skulle lære hinanden at kende, og for at vi kunne arrangere nogle tværfaglige events og samarbejder. Det startede også godt op, men så kom Covid-19, og så døde det ligesom der.
Men vi har da en klar forventning om, at det bliver taget op igen, og så skulle det gerne munde ud i nogle projekter med nogle af de andre foreninger i kommunen.

Medlemstal 
Mht. medlemstallet ligger vi ret stabilt. Vi er på nuværende tidspunkt 114 medlemmer. Eller det passer ikke mere. Vi fik lige 3 nye medlemmer i lørdags til ferniseringen.

Bestyrelsen 
I bestyrelsen har vi besluttet, at der ved hver udstilling skal været mindst 2 kunstnere repræsenteret.
Dvs. at der både er kunst til væggene, men også andre ting at se på, ex. keramik, skulpturer, papirkunst eller glaskunst, – altså noget for enhver smag. På den måde håber vi at komme ud til et bredere publikum.

Min egen beretning
Det her var så mit første 1 1/2 år som formand. Og jeg må sige, at det har været dejligt. Jeg må indrømme at jeg gjorde mig mange tanker om, hvordan jeg skulle gribe tingene an, inden jeg startede.

4)

Hvad laver vi
Men det har faktisk gået uden de store problemer. I bestyrelsen har vi fordelt opgaverne imellem os, så vi hver især gør det vi er bedst til. F.eks er Bodil kasserer, og det er hende man ringer til, for at få lov at bruge penge. Vibeke er sekretær, og skriver de bedste og hurtigste referater, og ved i øvrigt alt om alt. Grethe skriver supergode indlæg til avisen. Xenia står for alt materiale som sendes ud + vores hjemmeside. Susanne ordner alt som vedrører medlemmerne, nye som gamle, og jeg selv står for kontakten med kunstnerne, at indgå kontrakter, aftale alt muligt mellem himmel og jord med alle mulige mennesker.
Der bliver brugt en masse positiv energi på, at vi kan være her i aften, og måske være heldige at komme hjem med et stykke kunst

Valg vi tager
Vi arbejder i bestyrelsen benhårdt på at holde balancen mellem god kunst og tilgængelige midler. For det nytter ikke noget at hyre nogle meget dyre kunstnere til at komme og udstille hver gang, for så har vi som forening ikke penge til at købe mere end 4-5 stykker kunst om året, og det vil i høj grad gøre det mindre interessant for Jer, at være medlem.
Nej, vi vil hellere holde øje med opcoming kunstnere, kunstnere som måske ikke er så kendte, men som leverer god solid kunst, som vi også har råd til at købe.
Men når vi er en forening med så relativt få medlemmer, så er vi også nødt til at tænke på, at hvis ikke vi sælger noget til vores udstillinger, så har vi kun vores kontingenter at købe kunst for, og det er ikke meget i den sammenhæng.
Jeg vil ikke ind i diskussionen om hvad god/anerkendt kunst er i dag, men jeg vil gerne prøve at forklare hvad det er vi tænker, og hvorfor bestyrelsen handler som den gør.
Vi kan ikke få både i pose og sæk, men vi prøver så godt vi kan at navigere mellem god kunst og kapital/tilgængelige midler. 

5)

Tak
Jeg vil slutte af med at rette en stor tak til en masse forskellige mennesker. Først og fremmest vores vagter, for de timer de bruger i Langes Magasin.

Tak til de forskellige musikere, som troligt tropper op til vores ferniseringer, og bare leverer god musik. (Niels Elberling, Jørgen Løkkegård og Stefan Rasmussen).

Jeg vil også rette en stor tak til vores sponsorer. Meny som altid leverer vin til ferniseringerne, og som har været ekstra flinke, idet de har leveret lagkage til vores jubilæumsudstilling. Også Acacia blomster skal have en stor tak for deres fine buketter.
Så vil jeg også sige tak til jer som er kommet her i dag. I må være den hårde kerne.

Kommende kunstnere
Jeg vil lige runde af med at sige, at vi til november udstillingen har arrangeret os med kunstnersammenslutningen 3220 ARTS&CRAFTS, som består af 7 kunstnere fra Tisvildeområdet. Og der vil både være billedkunst, keramik, glaskunst, tegning, akvarel, foto, grafik, skulpturer samt ikoner.
Jeg tror der vil være et eller andet for alle.
Jeg håber I møder talstærkt frem, og det vil også være en fin mulighed for at købe årets julegaver.

Næste år
Næste års kunstnere er ikke helt på plads, men I får besked, når vi er helt klar. Kig på vores hjemmeside.

Vi har i forbindelse med, at det er vores jubilæumsår i år, besluttet at arrangere en eller anden slags event. Men som tingene ser ud lige nu, er det udskudt på ubestemt tid. Men det skal nok blive til noget, lige pludselig.

Og så vil jeg gerne give ordet videre til Kenneth.

Nyhedsbrev

Vi inviterer gerne både medlemmer og gæster til ferniseringer.
Skriv dig op til nyhedsbrevet og få invitationer til vores udstillinger og arrangementer

Vi spammer ikke! Læs mere i vores privatlivspolitik