Papirkunstner Camilla Grell og Keramiker Allan Hytholm
Fernisering
lørdag d.4 juni kl.13-16
i Langes Magasin

Papirkunstner Camilla Grell
Født 1971 i Kolding
• The Academy of Fine Arts, Poznan i Polen, 1995-1997
• Uddannet beklædnings-formgiver fra Hellerup Tekstilseminarium, 1997-2000
• Det Kongelige Teaters tekstilafdeling, fast tilkalde-vikar, 1999-2000
• Camilla har mange års kunstnerisk virke bag sig. Deltaget i gruppeudstillinger og designmar-keder i både Danmark og udland
• Camilla har atelier i Kunstnerhuset i Frederiksværk, hvor hun udover at arbejde med sin egen kunst, løbende udbyder kurser i papirkunst og trykteknikker.


Artist statement om Camilla Grell
Camilla Grells papirværker, tryk og malerier er ekspressive og intuitive og viser et personligt univers, hvor figurer, former og mønstre bliver elementer i en samlet eventyrlig fortælling. I hendes værker gøres der brug af både den negative og positive form, der under den kreative proces føder nye værker. Formen/figuren tager form på ny enten som tryk eller med en ny baggrund eller farveholdning. I papir-værkerne arbejdes der med det tredimensionelle som metode og udtryksform, og der leges med baggrunden, skyggevirkninger og rummet imellem figurerne. For Camilla er det en sandhed, at der findes mere i verden, end det vi kan se med det blotte øje, og der indgår oftest en flig af en åndelig verden i hendes værker og en reflekte-ren over, hvordan vi som mennesker vælger at leve livet her på jorden.


Med udstillingen Hverdagsmagi ønsker jeg at inspirere mig selv og andre til at genfinde kontakten til alt det levende omkring os, hvor magien folder sig ud, hvis vi tør stoppe op, blive stille indeni og give slip.
Vores natur har en lang række historier og traditioner. Der hviskes stadig om dem i sagn og myter, men de er næsten forsvundet fra den travle hverdag. Derfor er det vigtigt for mig at holde fast i de traditioner, jeg er vokset op med og give dem videre til mine børn. F.eks. som at tage ud i efterårs-skoven og samle bær og svampe, eller tage en tur i forårs-skoven for at plukke de første anemoner og løbe igennem skoven og skrige det første forårsskrig. Ting, der er med til at gøre hverdagen en smule mere magisk.
Imens jeg har lavet papirværkerne, har jeg mindet mig selv om at stoppe op, være nysgerrig og un-dersøgende. Både i processen med papirværkerne, men også i hverdagen, når jeg er taget hjem fra mit værksted. Jeg har f.eks. været mere opmærksom på årstidernes særlige kendetegn samt månens faser, der påvirker os alle. Med andre ord er Hverdagsmagi for mig alle de små ting i hverdagen, der gør livet værd at leve.
Teknikker og den måde jeg arbejder på
Når jeg skaber et papirværk, starter jeg oftest med en lille meditation, et tarot-kort eller lytten til et musik-stykke, som inspiration til et værk. Jeg skitserer først løst op, og processen ender med en ren-tegning af skitsen, hvor der er nøje tænke over, hvad der skal skæres ud, og hvad der skal stå tilbage på papiret.
Jeg arbejder med store og små værker, der skæres ud i kraftigt papir og monteres i en ramme med nøje udvalgt baggrund eller tyndt Japanpapir, der monteres op på et lærred med en malet baggrund. Som noget nyt, eksperimenterer jeg med værker i stof, hvor der males på og skæres ud i. Når værket hænges frit op f.eks. ud fra en væg, er her rig mulighed for at lege med skygge-virkninger enten med påsat lys, eller når solen skinner ind af vinduet. Dette skyggespil bibringer værket endnu mere poesi og understreger hverdagsmagien.
Klik her at se Camille kunstværker

Keramiker Allan Hytholm
Uddannet på Den Kongelige Porcelænsfabriks
udviklingsafdeling i tiden 1962-1967.
Han fik sølvmedalje for sit afgangsprojekt


Keramiker og modellør Allan Hytholm kan se tilbage på et langt liv med keramik.
Han har levet professionelt af sin kunst fra 1972 hvor han fik sit eget værksted. Allan blev uddannet på Den Kongelige Porcelænsfabriks udviklingsafdeling i tiden 1962-1967 hvor han blev tildelt sølvmedalje for sit afgangsprojekt. Arbejdede herefter 4 år på modelstuen på den Kongelige Porcelænsfabriks udviklingsafdeling, hvor der i alt var ansat 12 modellører. Efter den tid startede han som freelance modellør og keramiker . Hans lange uddannelse og professionelle karriere gør at han i dag har stor erfaring indenfor keramikens mange muligheder.
I perioden 1972 til 1979 lavet Allan utallige modeller for andre. Han havde i den periode et tæt samarbejde med flere store virksomheder og kunstnere i ind og udland bl.a. Bjørn Wiinblad , Rosenthal Tyskland og Knabstrup m.fl.. Det var også i denne periode Allan modellerede Tivolimedaljen i samarbejde med Bjørn Wiinblad.
Allans uddannelse som modellør, plus hans kunstneriske evner, gør han istand til at løse den slags opgaver.


Allan Hytholm elsker at arbejde med ler og har stadig rigtig mange ideer. Hans udtryksform har selvfølgelig ændret sig igennem alle de år. I dag arbejder Allan med stærke farver , og alt hvad han laver bliver som altid hånddekoreret . Han er let genkendelig på sine specielle profiler , todelte ansigter på vaser, krukker og figurer, Allan Hytholm er meget dygtig til at modellere, og det kommer tydeligt til udtryk i hans forskellige værker. Allan har udover de stærke farver også en forkærlighed for den blå farve, og det er han også kendt for. Allan laver også mange af sine motiver som akvarelbilleder som han også sælger i sin udstilling som postkort og plakater.
Han har lavet flere udsmykningsopgaver i ind-og udland, erhvervspriser, kirkeudsmykning og utallige unika arbejder . I gennem årene har Allan solgt en del af sine ting til Norge, Japan, USA og Tyskland og selvfølgelig her hjemme.
I forbindelse med åbningen af Egedal kommunes nye rådhus 18.11.2014 lavede Allan gaven som blev overrakt til Dronning Margrethe.
I dag arbejder og sælger Allan sine ting i et stort og velfungerende værksted og galleri smukt beliggende i det naturskønne Skenkelsø i Nordsjælland. Derudover afholder han udstillinger i kunstforeninger, firmaer og gallerier.
Allan Hytholm brænder for sit arbejde med kunst , så det meste af hans tid bruger han i sit værksted i Skenkelsø. Her arbejder han sammen med sin norskfødte kone Aud, som tager sig af salg , planlægning og afholdelse af særarrangementer samt udstillingsaftaler. Har man et ønske om at besøge et levende galleri og værksted ,kan man som gruppe, min.8 personer, bestille en rundvisning og/eller servering af kaffe/the og hjemmelavede kager i smukke omgivelser.