Særvisning af filmen ”The Lost Leonardo”

Kære medlemmer

Frederikssund Kunstforening har i samarbejde med J.F. Willumsens museum et spændende arrangement i Parkteatret 

 onsdag den 20. april 2022 kl. 19.00,

med en særvisning af filmen ”The Lost Leonardo”.
Introduktion til filmen ved museumsinspektør Anne Gregersen,

Billetter til arrangementet skal bookes på Parkteatrets hjemmeside: https://www.parkteatret.dk. 

Adressen: Jernbanegade 41, 3600 Frederikssund Biograf og café : 7383435.

 
Verdens dyreste maleri – men er det ægte?
 

Oplev den prisvindende dokumentar ‘The Lost Leonardo’ med introduktion af museumsinspek- tør Anne Gregersen fra Willumsen Museum, der vil fortælle om Willumsens kunstsamling, der også har værker, som har været genstand for stor debat om ægthed og værdi.

‘The Lost Leonardo’ er hele historien bag Salvator Mundi – verdens hidtil dyreste maleri solgt til 450 millioner dollars. Maleriet bliver købt for 1175 dollars på et skummelt auktionshus i New Orleans, hvor restauratorerne opdager smukt udførte Renæssance-prægede penselstrøg un- der det tykke lag maling fra en billig restaurering. Fra det øjeblik bliver Salvator Mundis skæb- ne dømt til at være bestemt af en umættelig søgen på berømmelse, penge og magt. Samtidig med at prisen på maleriet stiger eksponentioelt, bliver spørgsmålene om billedets autencitet kun mere presserende: Er billedet virkelig malet af Leonardo da Vinci?

Maleriets rejse rundt i verden optrævler gradvist skjulte agendaer blandt verdens rigeste men- nesker og hos verdens mest magtfulde kunstinstitutioner. Denne rejser kæder ‘The Lost Leo- nardo’ sammen og afslører dermed, hvordan menneskers interesser i Salvator Mundi er styret af en trang til altoverskyggende magt i så høj grad, at den faktiske sandhed bliver af sekundær karakter.

Længde:02:30

Vi glæder os til at se jer.

Nyhedsbrev

Vi inviterer gerne både medlemmer og gæster til ferniseringer.
Skriv dig op til nyhedsbrevet og få invitationer til vores udstillinger og arrangementer

Vi spammer ikke! Læs mere i vores privatlivspolitik