Fernisering d.6.november kl.13-16

Kunstnerne Marie-Louise Kristensen og Lone Simonsen har boltret sig i miniaturer, smykkeskulpturer og maxiaturer tapetinstallationer.

Begge indenfor et felt af observationer, reflektioner og indsigter i udfald af livets mindste byggesten.

Marie-Louises smykke-skulpturer er observationer over den enkeltes liv og skæbne. De er personager og tableauer og scener fra liv, der ligner vores og dog tilhører deres helt eget univers.

Lones tapeter fremstår som installationer og værker, der fortæller om de mikroskopiske byggesten ethvert liv er dannet af, og som gør udfaldet af hvert enkelts udseende, liv og skæbne. Nemlig i den måde vores dna er kodet på.

Hos både Marie-Louise og Lone er der god humor at spore i hvert enkelt værk. 

Alle er velkommen

Smykkekunstner Marie-Louise Kristensen

kunstudstilling Frederikssund Kunstforening

Marie-Louise Kristensen er uddannet fra Institut for Ædelmetal, København 2004.

Har siden undervist samt arbejdet projekt -og udstillingsorienteret i ind -og udland.

I 2016, stiftede hun – i samarbejde med smykkekunstner Annette Dam – Art Jewellery Copenhagen, hvis formål er, at udbygge kendskabet til  smykkekunst igennem udstillinger, seminarer og workshops.

Som smykkekunstner er Marie-Louise Kristensen en ener, hvis smykker griber os med deres umiddelbarhed og personlighed, som et blink med øjet fra en uventet kant. Smykkerne er fuldt funktionsdygtige som brocher, vedhæng og ringe, men det er ikke deres konventionelle smykkekarakter og høje karat, der fascinerer og drager os.

Marie-Louise Kristensens smykker er personager og tableauer og scener fra liv, der ligner vores og dog tilhører deres helt eget univers.

Gennem sine figurative smykkefortællinger i ædle metaller og sten kombineret med træ, plast, rav og det modellerbare materiale milliput åbner Marie-Louise Kristensen
for de nuancer og den nysgerrighed vores tid savner med sine sort-hvide konflikter
og globale kriser.

Anni Nørskov. kurator, Museet på Koldinghus.

Marie-Louise Kristensens værker er gentagende gange udtaget til de internationale smykkeudstillinger SCHMUCK i München, Triple Parade, Kina samt Biennalen for Kunsthåndværk og Design i Danmark. Flere af hendes arbejder indgår i Designmuseums Danmarks samling, DANSK DESIGN NU. Senest har hun været repræsenteret med soloudstillingen DEN FLYVENDE BØF OG ANDRE HISTORIER i Ruinsalen på Koldinghus.

Klik her og se Marie-Loises kunstværker

Tapetkunstner Lone Simonsen

Lone Simonsen Frederikssund Kunstforening

Lone Simonsen, født 1963, uddannet på Designskolen Kolding. Og Det kongelige danske kunstakademi-designafdeling.

Har arbejdet med håndtrykte tapeter siden 2012.

Udfører hele processen fra design til færdigt tapet-produkt med passion og lyst og glæde.

Tapetet er mit medium.

Jeg var igennem en periode som jeg kaldte FVTV og FGTL (fra væg til væg og fra gulv til loft) hvor jeg på store sammenlimede stykker gulvpap lavede mønstre.

Jeg havde en forestilling om at “fylde hele rum ud med reflekterende mønstre og farver”.

Noget der gør noget ved folk. siger noget til folk og som man kan hente indsigt og oplevelse og ikke mindst blive beriget af.

At arbejde på gulvpappet blev for uhåndgribeligt og lagde sig mere op af kunstverdenen. hvorimod jeg ønsker at det mere skal gå i retning af kunsthåndværk.

Så at projektet blev omformet til det mere forståelige ord Tapet blev for mig indlysende.

Jeg skaber de håndtrykte tapeter for at tilsætte noget farve, mønstre, nærvær og intensitet i den nu alt for lange historiske periode der har været med de mange hvide spøgelsesvægge.

Hvide vægge forsvinder ligesom ud i horisonten og det bliver som at flakse rundt i en tåge hvor der svæver lidt møbler rundt.

Vægge med håndtrykte tapeter giver en oplevelse som at være i en tryg hule, hvor man kan orientere sig i forhold til rummet.

Udover tapet som kunsthåndværk har jeg også stor glæde og interesse i at arbejde med Tapet-installationer til udsmykninger, udstillinger og kunstværker.

Kontakt mig gerne for at høre mere og mig og mit virke.

Lone Simonsen

tlf 21748910

mail: lone@llz-tapet.dk

Klik her og se Lones tapetgaleri

Nyhedsbrev

Vi inviterer gerne både medlemmer og gæster til ferniseringer.
Skriv dig op til nyhedsbrevet og få invitationer til vores udstillinger og arrangementer

Vi spammer ikke! Læs mere i vores privatlivspolitik